10.11.16

Talviretki sipoonkorpeen 19.11-20.11 / Winter hike in Sipoonkorpi National park 19th-20th November

English belowTervehdys!


Oletko katsonut ulkona kasvavia lumikasoja iloiten ja miettinyt, että olisipa kiva retkeillä talvella?


Talvi on nyt saapunut ja siksi meillä on mahdollisuus kokeilla talviretkeilyä kevyesti viikon päästä lauantai - sunnuntai Sipoonkorven kansallispuistossa. Tapaamme Rautatientorilla lauantiana 8:45 ja palaamme sinne sunnuntaina viimeistään kello 18. Retkellä on tarkoitus vähän patikoida pienehkössä kansallispuistossa, nauttia luonnosta ja yöpyä kymmenen hengen kaminateltassa. Säästä riippuen kuljemme joko lumikengillä tai kumisaappaissa, teltta ja ruuat kulkevat mukana ahkiossa. Sääennuste näyttää juuri nyt siltä, että retkellä saamme nauttia loskasta, mutta ketäpä pieni kosteus olisi koskaan häirinnyt. :)


Retkeily talvella on hiukan erilaista (siis vaikeampaa) kuin retkeily muina vuodenaikoina, mutta siitä selviää villasukilla ja terveellä järjellä. Aikaisempaa kokemusta tai olympiaurheilijan kuntoa ei siis tarvita, riittää että jaksat kävellä pari tuntia ja osaat pukeutua kerroksissa. Minä huolehdin teltasta, ahkiosta ja lumikengistä. Tervetuloa mukaan taas retkeilemään tai kokeilemaan ensimmäistä kertaa!


Jos innostuit, vastaa tähän sähköpostiin ja kerro mielenkiinnostasi ja mahdollisista ruokarajoitteistasi viimeistään keskiviikkona 16.11. Sen jälkeen ei voi enää ilmoittautua. Laitan sitten kiinnostuneille lisätietoa, muun muassa pakkauslistan ja alustavan aikataulun. Retki kustantaa osallistujille 5 euroa ruokarahaa, maksathan tilisiirrolla Teepakin tilille FI31 6601 0003 2436 64.


Iloisin terveisin,

Santeri


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hello!


Have you watched the ever growing snow piles outside and thought that it might be nice to hike in the winter?


Winter is now and we have the chance to try winter hiking next week on Saturday - Sunday in Sipoonkorpi National park. We'll meet at the central railway station on Saturday at 8:45 and return there on Sunday by 6PM. We will hike a little in the smallish National park, enjoy the nature and spend the night in a ten person tent with a stove. Depending on the weather we will move in snowshoes or rubber boots and the tent and food will be drawn in a big sled (ahkio). According to the forecast there will be wet snow during our trip, but who does not enjoy a little moisture? :)


Hiking in the winter is a little different (more difficult) than during other seasons, but can be managed with a pair of wool socks and some common sense. You do not have to be an Olympian athlete, it's enough that you can walk for a few hours and clothe in layers. I'm taking care of the tent, the sled and snowshoes. You are welcome on this trip regardless of experience!


If you got excited, answer this email and inform me of your interest and possible food restrictions by Wednesday 16th. Signing up is not possible after that. I'll send those who are interested more information, including a packing list and a rough schedule. This trip costs 5 euros, please pay by transaction to Teepakki's bank account FI31 6601 0003 2436 64.


Jolly greetings,

Santeri